अमेरिकी अध्यागमन टिप्स - KHASOKHAS

अमेरिकी अध्यागमन टिप्स

एसाइलम पेन्डिङ रहेको अवस्थामा ग्रिनकार्ड हुनेसँग विवाह गरेर ग्रिनकार्ड पाउन सक्छु ?

मेरो एसाइलम पेन्डिङ अवस्थामा रहेको छ, मैले ग्रिनकार्ड भएको व्यक्तिसँग विवाह गरेमा ग्रिनकार्ड पाउन सक्छु कि सक्दिन ? यदि तपाईको एसाइलम युएससीआएसमा नै पेन्डिङ अवस्थामा रहेको छ । र तपाई एसाइलम आवेदन दिनुभन्दा अगाडि अद्यावधिक भिसामा हुनुहुन्थ्यो भने तपाईले ग्रिनकार्ड होल्डरसँग विवाह गर्न सक्नुहुन्छ । तर विवाह गरेपछि अहिले ग्रिनकार्ड पाउनका लागि झण्डै २ बर्षको …

४ बर्ष अगाडि एसाइलम स्वीकृत भएको अहिलेसम्म ग्रिनकार्ड आएन, के गर्ने ?

मेरो एसाइलम स्वीकृत भएको ४ बर्ष भइसक्यो, तर ग्रिनकार्ड आएको छैन । मैले एसायलम स्वीकृत भएको ५ बर्षपछि सिधा अमेरिकी नागरिकताका लागि आवेदन दिन सक्छु ? अमेरिकी नागरिकता प्राप्त गर्नका लागि सामान्यतया ग्रिनकार्ड प्राप्त गर्न जरुरी छ । ग्रिनकार्ड नै नआईकन अमेरिकी नागरिकताका लागि आवेदन दिन मिल्दैन । तपाईले पाँचबर्षको मापदण्ड पूरा गरेको हुनुपर्छ । …

युससीआईसमा पेन्डिङ एसाइलम अगाडि सार्न सकिने

युएससीआईएसमा पेन्डिङ रहेका केही निश्चित प्रकारका एसाइलमका आवेदनको अन्तरवार्ता अगाडि सार्न सकिने अमेरिकाका चर्चित नेपाली कानुन व्यवसायी खगेन्द्र जीसीले जानकारी दिनुभएको छ । युएससीआईएसले हाल नयाँ एसाइलम आवेदनको अन्तरवार्ता छिटो तर पहिले नै दिइएका पुराना आवेदनको अन्तरवार्ताका लागि बर्षौ लगाउन थालेको सन्दर्भमा जीसीले निश्चित प्रकारका आवेदनका सन्दर्भमा अन्तरवार्ता मिति अगाडि ल्याउन सकिने बताउनुभयो । फेसबुकमा …

मैले डिभी लोटरी भरेको थिएँ, के म विद्यार्थी भिसाका लागि योग्य हुनसक्छु ?

अमेरिकी दूतावास काठमाडौंको जवाफ डिभी लोटरी भर्दैमा अमेरिकाको विद्यार्थी भिसाका लागि स्वत अयोग्य भइदैन । तर डिभी लोटरी भर्नुको अर्थ तपाई अमेरिकामा स्थायी रुपमा बसोबास गर्न जान चाहनुहुन्छ भन्ने हो । अमेरिकाको विद्यार्थी भिसाका लागि योग्य हुनका लागि तपाईले आफ्नो पढाई समाप्त भएपछि अमेरिका छाडेर फर्कने ग्यारेन्टी देखाउन सक्नुपर्छ । त्यसैले जब तपाईले अमेरिकाको विद्यार्थी …

विद्यार्थी भिसा वाहकको डिपेन्डेन्टका रुपमा अमेरिका जान के गर्ने ?

मेरा श्रीमान् अमेरिकामा विद्यार्थी भिसामा हुनुहुन्छ । मैले उहाँको ग्रयाजुएसनमा सहभागी हुनका लागि डिपेन्डेन्टका रुपमा एफ टु भिसा आवेदन दिएकी थिएँ । तर मेरो भिसा अस्वीकृत भयो । किन ? अमेरिकी दूतावास काठमाडौंको जवाफ :  विद्यार्थी भिसा वाहकको डिपेन्डेन्टका रुपमा एफ टु भिसामा अमेरिका जाने सन्दर्भमा भिसा प्रदान गर्दा हामी विवाह वास्तविक भए नभएको विषयमा …

मैले युएससीआईएसमा एसाइलम आवेदन दिदैछु , के मलाई मेक्सिको पठाइन्छ ?

मैले युएससीआईएसमा एसाइलम आवेदन दिने योजना बनाएको छु । के मलाई एसाइलम आवेदनबारे निर्णय नहुँदासम्म मेक्सिको पठाइन्छ ? यदि तपाई युएससीआईएसमा एसाइलमका लागि आवेदन दिदै हुनुहुन्छ भने तपाईलाई मेक्सिको पठाइदैन । तपाईले अमेरिकामा नै बसेर आफ्नो आवेदनको निर्णय पर्खन सक्नुहुनेछ । तर तपाईको अन्तरवार्ता एकमहिनाभित्र नै हुनेछ । यदि तपाईको आवेदन अस्वीकृत भएमा र तपाईको …

अब एसाइलमको आवेदनको अवस्थापनि अनलाइनबाट हेर्न मिल्ने

अमेरिकामा युएससीआईएसमा आवेदन दिइएको एसाइलमको आवेदनको अवस्थापनि अनलाइनबाट हेर्न मिल्ने भएको छ । युएससीआईएसको वेवसाइटमा गएर रिसिप्ट नम्बर हालेर आफ्नो आवेदनको अवस्थाबारे बुझ्न सकिने भएको छ । अहिलेसम्म एसाइलमका केसको अवस्था अनलाइनबाट हेर्न मिल्ने व्यवस्था थिएन । युएससीआईएसले गरेको यो विकाश आवेदकका लागि निकै फलदायी हुने विश्वास गरिएको छ । अटोमेटिक केस अपडेट सेट गरेका आवेदकका …

डिभी भर्दा अविवाहित भरेर अमेरिका आएँ, अब श्रीमति र छोराछोरीलाई कसरी ल्याउने ?

मैले डिभी लोटरी भर्दा वैवाहिक स्थीति अविवाहित भरेर अमेरिका आएँ । अब मैले मेरा श्रीमति र छोराछोरीलाई कसरी अमेरिका ल्याउने ? तपाईले यदि विवाहित हुँदाहुँदै पनि अविवाहित भनेर आवेदन दिनुभएको छ भने यो तपाईले ढाँट्नुभएको ठहर्छ । त्यसैले विगतमा आफूले ढाँट्नुपर्नाको कारणबारे स्पष्ट पार्न सक्नुपर्छ । तपाईले अनुभवप्राप्त कानुन व्यवसायीसँग सल्लाह लिएरमात्र यो विषयमा कदम …

अमेरिकी ड्राइभिङ लाइसेन्स हुनेले नेपालमा गाडी चलाउन परे के गर्ने ?

अमेरिकी ड्राइभिङ लाइसेन्स हुनेले नेपालमा गाडी चलाउनु परेमा नेपालकै ड्राइभिङ लाइसेन्स लिनुपर्छ । तर त्यसका लागि लिखित र प्रयोगात्मक परीक्षाहरू दिनुपर्दैन । नेपाली कानुन अनुसार नेपालभित्र सवारी साधन चलाउन अमेरिका वा संसारका जुनसुकै देशका नागरिकले पनि नेपालकै ड्राइभिङ लाइसेन्स लिनुपर्छ । अमेरिकी ड्राइभिङ लाइसेन्स शपथपत्र र आफ्नो प्रादेशिक वा अन्तर्राष्ट्रिय लाइसेन्स पेश गरेपछि नेपालको यातायात …

अमेरिकी नागरिक वा ग्रिनकार्ड हुनेले नेपालमा नेपालीसँग विवाह गर्दा जान्नुपर्ने कुरा

नेपालमा विवाह गर्न इच्छुक अमेरिकी नागरिक वा ग्रिनकार्ड हुनेले नेपाल सरकारको विवाहसम्बन्धी नियम पालना गर्नुपर्ने हुन्छ, अनि मात्र विवाह वैधानिक ठहरिनेछ । नेपालमा विवाहसम्बन्धी कानुन र प्रक्रिया केही जटिल हुनसक्छ । यसका लागि कुनै कानुन व्यवसायी र सम्बन्धित विज्ञसँग सम्पर्क राख्‍नुहुन हाम्रो सुझाव छ । आफ्नो विवाह दर्तासम्बन्धी पछिल्लो जानकारीका लागि काठमाडौँस्थित जिल्ला अदालतमा सम्पर्क …

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com