अमेरिकी भिसा अस्वीकृत हुनबाट जोगिन र अस्वीकृत भएमा

संयुक्त राज्य अमेरिका एउटा खुला समाज हो। अन्य थुप्रै देशहरूको विपरीत, संयुक्त राज्य अमेरिकाले स्थानीय अधिकारीहरु संग दर्ता जस्तो रूपमा आन्तरिक नियंत्रण धेरैजसो आगंतुकहरुलाई लाद्दैन। हाम्रो अध्यागमन कानुनमा सिफारिस अधिकारीहरुले हरेक भिसा आवेदकलाई अन्यथा प्रमाणित नभएसम्म एउटा उद्देश्यपूर्ण आप्रवासीको रुपमा हेर्नु आवश्यक छ। संयुक्त राज्य अमेरिकामा अभारग्रस्त यात्रा लाभ उठाउन, तपाईंलाई एउटा आगन्तुक वा विद्यार्थी भिसा जारी गर्नु पहिले विदेश फर्केर जान्छु भन्ने प्रमाणित गर्ने जिम्मेवारी छ।

Loading...

 

 धारा 214 (b) :

धारा 214 (b) अध्यागमन र राष्ट्रियता ऐन (INA)को भाग हो। यसले भन्छ:

Loading...

(b) प्रत्येक विदेशी (खण्ड 101 (a) (15) को उप अनुच्छेद (L) वा (V)मा वर्णन गरिएको एउटा गैर आप्रवासी, र खण्ड 101(a)(15)(H)(i) को subclause (b1) बाहेक)कुनै पनि प्रावधानमा वर्णन गरिएको एउटा गैर आप्रवासी देखि बाहेक अन्यलाई अध्यागमनका अधिकारीहरूले प्रवेशको लागि आवेदनको समयमा, उसले कन्सुलर अफिसरको संतुष्टि नबनाए सम्म उ एउटा आप्रवासी हो, र उ खण्ड 101(a) (15) अन्तर्गत एउटा गैर आप्रवासी अवस्थाको हकदार हुन्छ। कुनै विदेशी सरकार वा अन्तर्राष्ट्रिय संस्थाहरू अन्तर्गत विशेषाधिकार, छुट, र प्रतिरक्षणको हकदार कुनै पनि अन्तर्राष्ट्रिय संगठनको एउटा अधिकारी, वा यस्ता विदेशीको नजीकको परिवारको चाकर, नोकर, कर्मचारी रहेको यस्तो कुनै पनि विदेशीले आप्रवासी भिसाको लागि आवेदन गर्न वा भिसा प्राप्त गर्न सक्दैनन, वा खण्ड 247 (b) द्वारा निर्धारित गरिए अनुसार फारम र विषयमा एउटा लिखित माफी कार्यान्वयन नभएसम्म आप्रवासीको रूपमा संयुक्त राज्य अमेरिका प्रवेश गर्न पाउने छैनन्।

हाम्रो कन्सुलर अधिकारीहरुको एउटा कठिन कार्य छ। कुनै व्यक्ति अस्थायी भिसा प्राप्त गर्न योग्य छ छैन भन्ने तिनीहरूले धेरै नै कम समयमा निर्णय लिनुपर्छ। अधिकांश अवस्थामा छोटो साक्षात्कार र आवेदकले प्रदान गरेका प्रमाणको अवलोकन गरेपछि निर्णय लिइन्छ। आगन्तुक वा छात्र भिसाको लागि योग्य हुनको लागि, एउटा आवेदकले 101(a) (15)(B) वा INAको (F) खण्डहरुका आवश्यकताहरु क्रमशः पूरा गर्नुपर्छ। त्यसो गर्न असफल भएमा INA 214(b) अन्तर्गत भिसा इन्कार हुनेछ। यस्तो इन्कारको लागि सबै भन्दा बढी आधारमा भावी अतिथि वा विद्यार्थी हुन जसको विदेश निवास त्याग्ने कुनै मनसाय छैन। तिनीहरूले अस्थायी प्रवासको अन्तमा संयुक्त राज्य अमेरिका छाडेर जाने बाध्य गराउने विदेश सम्बन्ध छ भनेर यस्तो निवासको अस्तित्व प्रमाणित गर्दछन। व्यवस्थाले प्रमाणित गर्ने यो बोझ आवेदकमा छाडिदिन्छ।

Loading...

 आवेदकले “बलियो सम्बन्ध” कसरी साबित गर्न सक्छ ?

सम्बन्ध आफ्नो देशमा तपाईंलाई बाँध्ने तपाईंको जीवनका विभिन्न पक्षहरू हुन्। बलियो सम्बन्ध देश, शहर, र व्यक्ति माझ भिन्न हुन्छन, तर उदाहरणमा पर्दछन:

  • तपाईंको काम;
  • तपाईंको घर; र/वा
  • परिवार र साथीहरूसित तपाईंको सम्बन्ध।
Loading...

भिसाको संचालन गरिरहेको बेला, कन्सुलर अधिकारीहरुले प्रत्येक आवेदन व्यक्तिगत हेर्दछन र एउटा अस्थायी भ्रमण पछि आवेदकको प्रस्थान सुनिश्चित गर्ने आवेदकका परिस्थिति, यात्रा योजना, आर्थिक स्रोत, र संयुक्त राज्य अमेरिकाको बाहिर सम्बन्धको विचार गर्दछन।

 धारा 214 (b) अन्तर्गत एउटा इन्कार स्थायी हो?

होइन, खण्ड 214(b) अन्तर्गत इन्कार, वा अयोग्यता त्यो खास आवेदनको लागि हो, त्यसकारण एकपल्ट मुद्दा बन्द भएपछि कन्सुलर विभागले अगाडि कुनै पनि कारबाही गर्न सक्दैनन। कुनै अपील प्रक्रिया छैन। तपाईंलाई भिसा निर्णय गर्ने सम्बन्धित विचार, वा तपाईंको अन्तिम आवेदन देखि तपाईंको परिस्थितिमा महत्वपूर्ण परिवर्तन आएका छन भन्ने थप जानकारीको महसुस भएको छ भने, तपाईंले भिसाको लागि पुनः आवेदन गर्न सक्नुहुन्छ। पुनः आवेदन गर्न तपाईंले एउटा नयाँ आवेदन गर्नुपर्छ, आवेदन शुल्क तिर्नुपर्छ, र नयाँ साक्षात्कारको लागि एउटा अपॉइंटमेंट तय गर्नुपर्छ। तपाईंले कुनै पनि पुनरआवेदन प्रक्रियाहरु विषयमा सिक्न, फेरि आवेदन गर्ने योजना भएको अमेरिकी दूतावासको वेबसाइटमा पुनरावलोकन गर्नुहोस्।

 

Loading...

 

निर्णय उल्टाउनको लागि कन्सुलर अफिसरलाई कसले प्रभाव पार्न सक्छ?

Loading...

अध्यागमन कानुनले विदेशी कन्सुलर अधिकारीहरुलाई भिसा जारी गर्ने वा नगर्ने जिम्मेवारीका लागि प्रतिनिधित्व गर्दछ। तिनीहरूले सबै भिसा मुद्दाहरूमा अन्तिम कुरा राख्न सक्छन। नियम अनुसार, अमेरिकी राज्य विभागको कन्सुलर निर्णय पुनरावलोकन गर्ने अधिकार छ, तर तथ्यको निर्णय गर्न भिन्नता अनुसार यो अधिकार कानुनको व्याख्या गर्न सीमित छ। यस्तो खंडन भएमा यो प्रश्न हुन्छ कि आवेदकको विदेशमा आवश्यक निवास छ कि छैन, जो एउटा सत्यतथ्य हो। तसर्थ, यो समस्या समाधान गर्न हाम्रा विदेश सेवा पोस्टमा भएका कन्सुलर अधिकारीहरुको अधिकार भित्र पर्दछ। एउटा आवेदकले बलियो सम्बन्ध देखाएर नयाँ चित्तबुझ्दो प्रमाणको प्रस्तुति मार्फत मात्र पूर्व भिसा इन्कार गरेकोमा परिवर्तन गर्न पोस्टलाई प्रभाव पार्न सक्छ।

214 (b)देखि अन्य भिसा अयोग्यताको बारेमा जानकारीका लागि, कृपया अमेरिकी राज्य विभागको कन्सुलर मामिला वेभसाइटमा हेर्नुहोस।

श्रोत  : अमेरिकी दूतावास काठमाडौं

Loading...

प्रतिक्रिया दिनुहोस्

Namaste Media Inc. New York, USA

Editor-in-Chief : Kishor Panthi
Deputy Editor-in-Chief : Ashmita Khadka
Executive Editor : Anil Adhikari
English Editor: Rajan Thapaliya
Editor: Deepak Pariyar
Europe Editor: Hari Krishna Panthi
Online Editors: Bikram Khatri, Aashish Khanal, Dikshya Panthi
Chief Photographer: Dipendra Dhungana
Editor (Empowerment) : Sapana Pariyar

Contact Us

NYS DOS ID : 5255258

© 2019 KHASOKAHS. Namaste Media Inc. All Rights Reserved.
Khasokhas is not responsible for the content of external sites.
DEVELOPED BY appharu.com
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Loading...